“Faiz oranının zirveye ulaştığını söylemek için çok erken”

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Faiz oranının zirveye ulaştığını söylemek için çok erken”
Doviz.com
03.08.2023 16:29

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey, enflasyonu kontrol altına alma mücadelesinin sona erdiğini ve faiz oranlarının daha fazla artmayacağını söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Bailey, faiz kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Kanıtlar bir yöne gitti, sonra biraz diğer yöne gitti. Bu yüzden her şeyin bittiğini ilan etmenin zamanı olduğunu düşünmüyorum. Her şeyin bittiğini ilan etme zamanı değil, faizlerde bulunduğumuz yere bağlıyız." diye konuştu.

Bailey, beklenenden yüksek olan ücret enflasyonunun, güçlü enflasyonun zincirleme etkilerinin önceden düşünülenden daha uzun sürebileceğini gösterdiğini de belirterek, "Bizim yargımıza göre, ücret enflasyonundaki yukarı yönlü sürprizler, 2021 ve 2022'de birçok ithal malın fiyatlarındaki keskin artışa tepki olarak ortaya çıkan ikinci tur etkilerin ortadan kalkmasının daha uzun süreceğini gösteriyor." dedi.

BoE ise bugün faiz oranlarını 25 baz puan artışla 15 yılın zirvesi olan yüzde 5,25'e yükseltmişti.

İLGİLİ HABER İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararını açıkladı İngiltere Merkez Bankası (BoE), 25 baz puan artış ile politika faizini son 15 yılın yeni zirvesine taşıdı.
REKLAMI KAPAT X