Faizsiz evlilik kredisinde geri sayım başladı: Evlenecek çiftlere kredi düzenlemesi Meclis’te

Okuma Süresi: 1 Dakika
Faizsiz evlilik kredisinde geri sayım başladı: Evlenecek çiftlere kredi düzenlemesi Meclis’te
Doviz.com
02.11.2023 15:26

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

Yeni evlenecek olan çiftlere faizsiz evlilik kredisi için geri sayım başladı.

Buna göre, yeni evlenecek gençlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

Faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Kabine sonrasında gazetecilerin, "Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusuna Göktaş, "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." yanıtını vermişti.

Buna göre; yeni evleneceklere faizsiz evlilik kredisinin aralık ayı civarında verilmesi bekleniyor.

Kimler faydalanacak?

Faizsiz evlilik kredisi için kriterleri de açıklayan Bakan Göktaş, "18-27 yaş gibi kriterler var ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." ifadelerini kullanmıştı.

2 yıl geri ödemesiz kredi

Bakan Göktaş, 4 yıllık kredinin 2 yıl geri ödemesiz olacağını ve sıfır faizle verileceğini de ifade etmişti.

Yönetmelik çıkarılması gerektiğini belirten Göktaş, pilot bölgeden başlama nedeninin ise deprem bölgesindeki gençlere destek olduğunu kaydetmişti.

İLGİLİ HABER Yeni evlenen çiftlere sıfır faizli kredi: Şartlar neler olacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik çalışmalar ile evlenecek gençlere verilecek krediye yönelik bilgi verdi. İşte Göktaş’ın konuyla ilgili açıklamaları..
Etiketler: evlilik desteği TBMM
REKLAMI KAPAT X