"Fed, faiz artırımlarına devam etmeli"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
18.04.2023 16:38

James Bullard, enflasyonun inatçı şekilde yüksek seyretmeye devam ettiğine işaret eden son veriler sonrasında Fed'in faiz artırımlarına devam etmesi gerektiğini söyledi.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinin bir bankacılık krizine, bir resesyona doğru gittiğinin, yakın gelecekte her ikisinin de gerçekleşebileceği endişelerinin dile getirildiği ortamda bile Fed'in faiz artırımlarını sürdürmesi gerektiğini savundu.

Fed'in gelecek 6 ay içinde bir resesyona girebileceği yönünde Wall Street'te yapılan değerlendirmelere karşı çıkan Bullard, bu öngörüsüne ABD’de iş gücü piyasasının sıkı olmaya devam etmesini gerekçe gösterdi.

Bullard ayrıca Fed'in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşmakta olduğu değerlendirmelerine katılmakla birlikte, politika faizinin 50 baz puan daha artırılarak yüzde 5,50-5,75 aralığına yükseltilmesi ve enflasyon kontrol altına alınana kadar orada tutulması gerektiğini savundu.

St Louis Fed Başkanı Bullard, Fed'in gelecek toplantıda kapsamlı, derin ileri dörüm yönlendirmede bulunmaktan kaçınması ve seçeneklerini açık tutması gerektiğini de sözlerine ekledi.

REKLAMI KAPAT X