Fed'in eylül ayı toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fed'in eylül ayı toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı
Doviz.com
11.10.2023 22:26

Fed'in toplantı tutanaklarına göre belirsizlik ve büyüme riskleri, Federal Açık Piyasa Komitesi'ni eylül ayında temkinli bir duruşa yöneltti.

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 19-20 Eylül’deki toplantısına ait tutanaklar yayımlandı. 

Fed’in eylülde gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarına göre finansal piyasaların durumunu tahmin etmekteki güçlükler, potansiyel petrol fiyatı şokları ve işçi sendikalarının grevlerinin etkisi de dahil olmak üzere ABD ekonomisinin gidişatına ilişkin belirsizlikler, Fed yetkililerini temkinli bir duruşa itti.

Buna göre tutanaklar, Fed yetkililerinin ilave faiz artışının gerekliliği konusunda farklı görüşte olduğunu gösterirken, bir artışın daha ihtimal dahilinde olabileceğine işaret etti.

Tutanaklara göre ayrıca küresel emtia piyasaları ve güçlü konut piyasası yüksek enflasyon riskini canlı tutarken; daha sıkı finansal piyasalar, yavaşlayan küresel büyüme ve son dönemde yaşanan işçi grevleri ise ekonomik büyüme ve istihdam için risk unsuru olmaya devam ediyor.

Politika yapıcılar ise enflasyonun %3'ün oldukça üzerinde seyretmesi nedeniyle hala "yapılacak işler" olduğu konusunda hemfikir olsalar da faiz artışlarında çok ileri gidilmesine ilişkin endişelerin devam ettiğini belirtiyor. Buna göre yetkililerin çoğu ekonominin gelecekteki patikasının oldukça belirsiz olduğunu düşünüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) eylül ayı toplantısında ise politika faizini yüzde 5,25 ile 5,50 aralığında, son 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit tutmuştu. 

İLGİLİ HABER Fed faiz kararını açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed), iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından eylül ayına yönelik faiz kararını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X