FED’in temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?: Faiz beklentisi ne yönde?

Okuma Süresi: 1 Dakika
FED’in temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?: Faiz beklentisi ne yönde?
Doviz.com
14.07.2023 15:04

ABD Merkez Bankası’nın (FED) temmuz ayı faiz kararına göre hareket etmek isteyen yatırımcılar, toplantının tarihini ve ekonomistlerin faiz beklentisini merak etmeye başladı. Peki, FED faiz kararını ne zaman açıklayacak, beklenti ne yönde?

FED'in temmuz ayı faiz kararı, altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. FED'in enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın bankanın "şahin" adımlarında sona yaklaştığı öngörülüyor.

ABD Merkez Bankası (FED) ise bu öngörülere yanıtı 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak toplantıların ardından 26 Temmuz akşamı saat 21.00'de verecek.

Analistlerin faiz beklentisi ne yönde?

Fed'in enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın bankanın "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörüler günden güne güçlenirken, bu hafta açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi, ilerleyen toplantılarda faiz artışlarında yavaşlanabileceğinin sinyalini verdi.

Ancak analistler, FedWatch aracına göre temmuz ayında gerçekleşecek toplantıda 25 baz puanlık artışa yüzde 94 ihtimal veriyor. 

Tıklayın: Piyasalar, TCMB’nin faiz adımını bekliyor: Merkez Bankası’nın faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Etiketler: fed faiz TCMB abd enflasyon
REKLAMI KAPAT X