Fed Merakla Beklenen Faiz Kararını Açıkladı!

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
02.11.2017 11:07

A.B.D Merkez Bankası (Fed) dün yaptığı FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısında oy birliğiyle politika faizi oranlarını değiştirmeme kararı aldı. Fed’in açıklamasında ABD. ekonomisinin istikrarlı büyüdüğü  ve istihdam seviyesinin arzulanan noktada olduğunun altı çizilirken kasırgaların yarattığı yıkımın etkilerinin de giderek azaldığına işaret edilerek Aralık ayında faiz oranlarının yeniden artırılması için ortamın uygun olduğuna dair ipuçları verildi.    

Açıklanan karar sonrasında ABD Doları, sepet kur karşısında değer kazandı, S&P 500 endeksi hafif yükseliş gösterdi. Piyasalar Fed’in dün gelen kararını zaten fiyatlandırmış oldukları  için dolarda sert hareket olmadı hafif aşağı yönlü bir baskı hissedildi.  Ancak görev süresi Şubat 2018’de bitecek olan Fed Başkanı Janet Yellen'in yerine kimin atanacağı Piyasaların gündemini daha çok  meşgul etmeye devam ediyor.  ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın öğleden sonra Fed Guvernörü Jerome Powell'ı Fed Başkanı adayı olarak açıklaması bekleniyor. Jerome Powell süregelen para politikalarını devam ettirmesi beklenen bir aday. 

Fed açıklamasında ayrıca enflasyona da değinirken fiyat seviyerindeki  artışın  gevşek seyrettiğini ancak yukarı yönlü bir artış beklentisinin olduğu ifade edildi.  Açıklamanın ardından hazine bonosu getirisi ve kısa vadeli faiz oranı vadeli işlemleri açıklamanın ardından belirgin bir değişiklik göstermedi, federal fon vadeli işlemleri Aralık ayında faiz artırım olasılığı da yaklaşık yüzde 98 olarak fiyatlandı.   Politika faiz oranlarını bu yıl iki kez artıran Fed 2017 yılı sonuna kadar fonlama faizinin mevcut %1.00-%1.25 aralığının üzerine çıkarmayı  öngörüyor. 

REKLAMI KAPAT X