Fed yetkililerinden faiz artışlarına ara verilebileceği mesajı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fed yetkililerinden faiz artışlarına ara verilebileceği mesajı
Doviz.com
01.06.2023 09:19

Fed yetkilileri Patrick Harker ve Philip Jefferson, merkez bankasının haziran toplantısında faiz artışlarını durdurabileceğini öne sürdü.

Philip Jefferson ve Patrick Harker, çarşamba günü merkez bankasının bir sonraki politika toplantısında faiz artışlarını durdurabileceğini öne sürdü.

Başkan Biden'ın Fed Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı adayı Jefferson, böyle bir kararın Fed'in faiz artırımına son vereceği anlamına gelmeyeceğini kaydetti.

Jefferson, Washington'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, "Yaklaşan bir toplantıda politika faizimizi sabit tutma kararı, bu döngünün en yüksek oranına ulaştığımız anlamına gelmemeli. Yaklaşan bir toplantıda faiz artırımını atlamak, komitenin ek politika sıkılaştırmasının kapsamı hakkında karar vermeden önce daha fazla veri görmesini sağlayacaktır" dedi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise çarşamba günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının haziran toplantısında faizleri artırmamaya yöneldiğini söyledi.

Harker, cuma günkü iş raporu verisiyle fikrinin değiştirebileceğini şu sözlerle duyurdu:

"Bu toplantıya, faiz artırımını atlamamız gerektiğini düşünerek gidiyorum. Bununla birlikte, cuma günü açıklanacak olan ABD iş gücü piyasasıyla ilgili veriler fikrimi değiştirebilir." dedi.

Harker, uzun bir süre boyunca faiz artışlarını duraklatmak yerine bir toplantıyı atlamayı desteklediklerini vurgulayarak, "Bir duraklama, bir süre orada bekleyeceğinizi söyler" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: fed faiz
REKLAMI KAPAT X