Fibabanka/Ömer Mert: ATM'ler para saymaktan bozuluyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fibabanka/Ömer Mert: ATM'ler para saymaktan bozuluyor
Doviz.com
22.10.2024 15:23

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, ATM’lerin para saymaktan bozulmaya başladığını belirterek, daha büyük banknotlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, Bloomberg HT’ye gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Daha büyük banknot ihtiyacı olduğunu belirten Mert, şubelerde ciddi problemler yaşandığını ve operasyonel yükün artmaya başladığını bildirdi.

Mert, konuyla ilgili paylaşımında, “Daha büyük banknotlara yüzde 100 ihtiyaç var. ATM cihazları para saymaktan dolayı bozulmaya başladı artık bazı banknotları da koyamıyoruz. Şubelerde de para sayma yükünden dolayı müşterileri ATM cihazlarına yönlendiriyoruz” dedi.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Babuşcu: Yakında ATM’lerde sadece 200 TL'lik banknotlar olacak Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yükselen enflasyon sebebiyle 10 TL ve 20 TL gibi küçük banknotların ardından bankaların ATM'lere 50 TL'lik banknotları da koymamaya başladığını ve yakında sadece 200 TL'lik banknotların koyulabileceğini söyledi.

Öngörülen yeni banknot çıkışının olmadığını da sözlerine ekleyen Mert, bu sürecin uzun bir süreç olduğunu yasal düzenlemelerinin de vakit aldığının altını çizerek, bu durumun operasyonel açıdan büyük yük getirdiğini aktardı.

“Ev alım-satımında bütün gün para sayılıyor”

Bu durumun kısa vadede çözülmesi gereken bir problem olduğunun altını çizen Mert, “Bazen şubelerde bir ev alımı satımı olduğu zaman birkaç cihazla birlikte kontrollü bir şekilde bütün gün boyunca para sayılıyor” dedi.

REKLAMI KAPAT X