Finansal İstikrar Komitesi 7. toplantısı gerçekleştirildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Finansal İstikrar Komitesi 7. toplantısı gerçekleştirildi
Doviz.com
06.12.2022 08:28

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Finansal İstikrar Komitesi'nin 7. toplantısının gerçekleştirildiğini ve sermaye piyasalarına artan ilgiden dolayı ülke genelinde finansal okuryazarlığı artıracak bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarının hızlandırılacağını belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül’ün de katıldığı Finansal İstikrar Komitesinin 7'nci toplantısı dün gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Finansal İstikrar Komitesinin 7'nci toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Toplantıda, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumu detaylıca değerlendirdik." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada son dönemde sermaye piyasalarına artan ilginin, piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi açısından önemli görüldüğü de belirtilerek, “Bu kapsamda başta yatırımcı hakları, temel finansal bilgiler ve kavramlar olmak üzere ülke genelinde finansal okuryazarlığı artıracak bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına hız verilmesi kararı alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Komite’nin 6'ıncı toplantısında alınan karar doğrultusunda oluşturulan çalışma grubu tarafından TROY kart şemasının kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin yapılan çalışmalar da üyelere sunuldu.

REKLAMI KAPAT X