Fitch: Depremlerin makroekonomik etkisi henüz ölçülmedi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fitch: Depremlerin makroekonomik etkisi henüz ölçülmedi
Doviz.com
03.03.2023 17:12

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ülkemizde yaşanan depremlerin makroekonomik etkisinin henüz ölçülmediğini belirtti

Fitch Ratings, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Buna göre Fitch Ratings, depremlerin yol açtığı operasyonel aksaklıkların Türk şirketlerinin kredi notlarını etkilemesinin muhtemel olmadığını bildirdi.

Söz konusu değerlendirmeleri ihraççı kuruluşlardan gelen ilk geri bildirimlere dayandırdığını belirten Fitch, değerlendirmelerin kapsamındaki şirketlerin ne üretim tesislerinin ne de operasyonel varlıklarının depremden dolayı ciddi bir hasara uğramadığını da ifade etti.

Bununla birlikte depremin lojistik ve altyapıya verdiği ciddi hasar göz önüne alındığında, depremin ihraççı şirketlerin operasyonlarına dolaylı etkisini tam olarak belirlemek için henüz çok erken olduğunu da belirten Fitch, depremin tam makroekonomik etkisinin de henüz ölçülemediğini ifade etti.

Fitch ayrıca depremden sonra hızlı toparlanma çabalarının görülmesine rağmen kısa vadede tüketici talebinin ve tedarik zincirlerinin bu durumdan olumsuz etkilenmesini bekliyor.

Ancak Fitch, depremin şirketlerin kredi notlarına etkisinin ise sınırlı olmasını beklediğini vurguladı.

Etiketler: Fitch deprem
REKLAMI KAPAT X