Fitch: Türkiye'de İslami finans sektörü 100 milyar doları aşacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fitch: Türkiye'de İslami finans sektörü 100 milyar doları aşacak
Doviz.com
31.10.2023 16:09

Fitch Ratings, Türkiye'de büyüklüğü Eylül 2023'te 90 milyar doları aşan İslami finans sektörünün önümüzdeki birkaç yıl içinde 100 milyar dolara ulaşacağını öngördü.

Fitch, Türkiye’deki İslami finans sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu. Buna göre İslami finans sektörünün önümüzdeki birkaç yıl içinde 100 milyar dolara ulaşacağını öngören Fitch, İslami bankaların Türk bankacılık sektörü içerisindeki payının ise 2023'ün ilk 9 ayındaki yüzde 8,5'den yüzde 15'e ulaşmasını beklediğini duyurdu.

Fitch ayrıca konuyla ilgili paylaşımında, "Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin İslami finansı olumlu etkilemesini bekliyoruz ve bu durum hükümetin doğrudan yabancı yatırımları çekmesine yardımcı olacaktır" ifadelerini kulllandı.

İslami bankacılık (Türkiye'de katılım bankacılığı olarak bilinmektedir), Eylül 2023'te toplam sektör varlıklarının %8,5'ine ulaşan pazar payı ile bankacılık sisteminin önemli bir parçası haline gelmektedir.

IFSB verilerine göre ise Türkiye, varlıklar açısından dünyanın en büyük yedinci İslami bankacılık pazarı konumundadır.

İLGİLİ MAKALE Katılım endeksi nedir? Bist katılım hisseleri nelerdir? Katılım endeksi nedir? Bist katılım hisseleri nelerdir?
REKLAMI KAPAT X