Ford, elektrikli aracı F-150 Lightning fiyatında 10 bin dolar indirime gitti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ford, elektrikli aracı F-150 Lightning fiyatında 10 bin dolar indirime gitti
Doviz.com
17.07.2023 16:41

Ford, elektrikli F-150 Lightning aracında 10 bin dolara varan indirim gerçekleştirdiğini duyurdu.

Buna göre Ford Motor, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üretimi artırma ve batarya mineralleri için maliyetleri düşürme çabalarının sonuç verdiğini belirterek, elektrikli F-150 Lightning aracının fiyatının düşürüldüğünü açıkladı.

Ford’un fiyat indirimlerinin ise 6 bin dolar ile 10 bin dolar arasında değişeceği bildirildi.

Şirket ayrıca tedarik kısıtlamaları ve elektrikli kamyonun akülerinde kullanılan minerallerin fiyatlarındaki keskin artışları gerekçe göstererek Lightning'in fiyatlarını 2021'deki ilk çıkışından bu yana birkaç kez artırmıştı.

Ford’un elektrikli araçların üretimini artırmak ise bu yıl CEO Jim Farley için önemli bir öncelik olmuştu. Ancak üretimi artırma çabası pek çok sorunu da beraberinde getirmişti.

Buna göre Ford, şubat ayında henüz tamamlanmış bir kamyonda çıkan yangının ardından üretimi beş hafta boyunca durdurmasından sonra ikinci çeyrekte sadece 4.466 Lightning satabilmişti.

2021'deki ilk çıkışında Lightning'in en düşük fiyatlı versiyonu yaklaşık 40.000 dolar seviyesindeyken, fiyat ise birkaç kez artırılarak mart ayında yaklaşık 60.000 dolara çıkarılmıştı.

Ancak bugünkü indirim sonrasında, giriş seviyesi kamyonun etiket fiyatınının yaklaşık 50.000 dolar olduğu bildirildi.

Lightning'in en pahalı versiyonu olan uzun menzilli Platinum donanım ise 98.000 doların biraz üzerindeyken şimdi yaklaşık 92.000 dolardan satılacak.

Ford'un ikinci çeyrek bilançosunu ise 27 Temmuz'da ABD piyasaları kapandıktan sonra açıklaması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Cybertruck, 2 yıllık gecikmenin ardından üretime başladı Tesla, 2019 yılında tanıttığı ancak uzun süredir üretimi ertelenen elektrikli kamyoneti Cybertruck'ın Teksas'taki üretim hattından çıktığını duyurdu. 3 farklı modelde üretimi yapılan elektrikli kamyonetin fiyatının ise 50 bin dolardan başlaması bekleniyor.
REKLAMI KAPAT X