Fransa'dan zenginlere yönelik ek vergi planı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fransa'dan zenginlere yönelik ek vergi planı
Doviz.com
23.09.2024 14:31

Fransa Başbakanı Michel Barnier, zenginlere ve büyük şirketlere yeni bir vergi getirilmesini değerlendirdiklerini bildirdi.

Başbakan Michel Barnier, Fransa'nın yüksek seviyelere ulaşan bütçe açığını onarmak ve uluslararası yatırımcılara güven vermek amacıyla zengin bireylere ve büyük şirketlere getirilebilecek yeni bir vergiyi tartıştığını bildirdi.

Konuya dair France 2 televizyonuna açıklamalarda bulunan Barnier, orta sınıfa ve işçilere uygulanan vergilerin artırılmasından kaçınılmasını istediğini, buna karşın harcamaları kısmak ve Fransa'nın oldukça ciddi boyutlarda olan borç sorununu düzeltmek için kolektif bir çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan yeni Fransız hükümeti, güvensizlik oylaması tehdidi altında bulunuyor. Yeni yönetimi destekleyen milletvekillerinden bazıları ise Barnier'ı destekleme koşullarından birinin vergileri artırmaması olduğunu söylüyor.

Barnier ise konuyla ilgili paylaşımında, “Durumu düzeltmek için gerekli ulusal çabaya ihtiyaç var ve burada en zengin kesimi dışarıda bırakmayacağım. Ulusal çabaya, bazı çok büyük şirketler, iyi çalışan çok uluslu şirketler de katkıda bulunabilir” dedi.

REKLAMI KAPAT X