Fransa, enflasyonla mücadele için kolları sıvadı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fransa, enflasyonla mücadele için kolları sıvadı
Doviz.com
31.08.2023 16:54

Fransa’da hükümet, enflasyonla mücadele için görüşmelerini sıklaştırırken, bazı gıda perakendecileri ve üreticilerinin fiyatları düşürmeyi kabul ettiğini ancak Unilever, Nestle ve PepsiCo gibi köklü firmalar ile anlaşmaya varılamadığını bildirdi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, enflasyonla mücadeleyi hızlandırmak için gıda perakendecileri ve üreticileriyle bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Ancak Fransız bakan, Unilever, Nestle ve PepsiCo'yu anlaşma konusunda "iş birliği yapmayı" reddeden şirketler arasında gösterdi.

Buna göre Bakan Le Maire, sektör yöneticileriyle iki gün süren görüşmelerin ardından televizyonda yayımlanan bir röportajda, şirketlerin gündelik tüketilen 5,000 üründe fiyatları sabitlemeyi ya da düşürmeyi taahhüt ettiğini açıkladı.

Bugün açıklanan ağustos ayı verilerine göre ise Fransa'da gıda enflasyonu hâlâ manşet enflasyon oranının iki katı üstünde seyrediyor. Fransız hükümeti ise gıda ve diğer temel gıda maddelerinin fiyatlarını düşürmeyi amaçlıyor.

Öte yandan ülkede son olarak Carrefour ve Les Mousquetaires gibi perakendeciler, Fransız tüketicilerin hayat pahalılığı nedeniyle temel tüketim mallarını satın almayı azalttıkları uyarısında bulunmuştu.

İLGİLİ HABER Euro Bölgesi’nde enflasyon sabit kaldı Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustos ayında yıllık bazda yüzde 5,3 seviyesinde ölçülerek, bir önceki aya göre değişim göstermedi.
REKLAMI KAPAT X