Fransa, Türkiye'den tarım işçisi alacak: İşte işçilere verilecek maaş

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fransa, Türkiye'den tarım işçisi alacak: İşte işçilere verilecek maaş
Doviz.com
28.02.2024 12:15

Çiftçilerin protestosu ile gündeme gelen Fransa'da nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulmasının ardından başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi alınacağı bildirildi. Peki, tarım işçilerine ne kadar maaş verilecek? İşte detaylar..

Avrupa’da yüksek maliyetler nedeniyle protesto yapan çiftçiler günlerdir eylemlerini sürdürüyor. Buna göre başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’da çiftçilerin protestoları devam ediyor.

İLGİLİ HABER Çiftçi protestoları Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldı Çiftçilerin tarım sektöründe artan sorunlara dikkati çekmek için başlattığı traktörlü eylemler Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldı.

Avrupa'da ucuz iş gücünden şikayet edenler ise artık kazanamadıklarını belirterek tarım faaliyetlerinde çalıştıracak işçi bulamadıklarını söylüyor.

Domates üreten bir ülke olmasına rağmen Türkiye gibi başka ülkelerden domates ithal etmek zorunda kalan Fransa ise bu gelişmenin ardından mevsimlik işçi almak için harekete geçti.

NOW'un haberine göre Türkiye'nin de dahil olduğu mevsimlik işçi projesi kapsamında Fransa'ya giden tarım işçilerine ayda 3 bin Euro (101 bin 169 TL) maaş verilmesi planlanıyor.

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila ise Fransa'ya gelecek çiftçiler için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planladıklarını söyledi.

REKLAMI KAPAT X