FTX, 415 milyon dolarlık varlığın hacklendiğini iddia etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
FTX, 415 milyon dolarlık varlığın hacklendiğini iddia etti
Doviz.com
18.01.2023 15:53

İflas eden kripto firması FTX, salı günü yaptığı açıklamada, borsanın hesaplarından 415 milyon dolar değerinde kripto paranın hacklendiğini ve bunun şirketin kurtarmaya çalıştığı varlıkların önemli bir kısmını temsil ettiğini söyledi.

FTX borçlularının avukatları ve danışmanları, "FTX Kurtarmalarını En Üst Düzeye Çıkarma" başlıklı bir sunumda, kurtarma için belirlenen toplam likit varlıkları güncelledi ve bunların yaklaşık 5,5 milyar dolar değerinde olduğunu söyledi.

Ancak şirketten yapılan açıklamada, bunun FTX.com'dan (uluslararası iş) 323 milyon dolarlık ve FTX US'den 90 milyon dolarlık yetkisiz üçüncü taraf transferlerini içerdiği belirtildi. Alameda Research adlı hedge fonunun 2 milyon dolarlık kripto parasının da çalındığı belirtilen açıklamada, kayıp kriptoların FTX'in sistemlerinin hacklenmesiyle bağlantılı olabileceği belirtildi.

Blockchain analiz firması Elliptic'e göre ise o dönemde çalınan kripto varlıkların genel toplamı 477 milyon dolar değerindeydi.

FTX'in danışmanları ayrıca 2021'in üçüncü çeyreğinde FTX'ten kripto borsası Binance'e yapılacak 2,1 milyar dolarlık hisse geri alım ödemesini de gözden geçiriyor. Binance FTX'in ilk dış yatırımcısıydı ancak Bankman-Fried 2021'de Binance'in şirketteki hisselerini satın aldı.

Aralık ayında CNBC'ye katılan Binance CEO'su Changpeng Zhao'ya ise FTX'in iflas işlemlerinin bir parçası olarak 2,1 milyar dolarlık geri ödemenin nasıl yapıldığı ve parayı geri göndermeye hazır olup olmadığı soruldu. CZ ise "Sanırım bunu avukatlara bırakacağız. Hukuk ekibimizin bunu halledebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum." dedi.

FTX'in avukatları ve danışmanlarının 20 sayfalık raporu ayrıca FTX'in varlıklarının bir dökümünü ve borçlulara iade edilebilecek potansiyel geri kazanımları nerede aradıklarını da içeriyordu. Buna ise Bankman-Fried'in yaşadığı ve şirketi yönettiği Bahamalar'daki yüz milyonlarca dolar değerindeki mülk de dahil.

Yeniden yapılandırma sırasında FTX'te CEO olarak görev yapan John Ray ise salı günkü açıklamasında "Geri kazanımları en üst düzeye çıkarma çabalarımızda önemli ilerleme kaydediyoruz ve bu ön bilgileri ortaya çıkarmak ekibimizin öncelikleri arasında." dedi.

REKLAMI KAPAT X