FTX, Bahamalar'da 35 mülk için 256 milyon dolar harcadı

Okuma Süresi: 1 Dakika
FTX, Bahamalar'da 35 mülk için 256 milyon dolar harcadı
Doviz.com
14.12.2022 16:17

Bahamalı yetkililer, FTX yöneticilerinin Bahamalar’da 35 farklı mülkün satın alınması ve bakımının yapılması için 256,3 milyon dolar harcadığını söyledi.

Bahamalar'daki düzenleyici kurumlar ise, mülklerle ilgili sürecin ABD mahkemelerinde yönetilmesine izin vermenin hem idari açıdan etkisiz hem de Bahamalar yasalarına göre yasa dışı olacağını söyledi.

Bahamalı yetkililerin bildirdiğine göre, sadece Bankman-Fried'in evine 25 milyon dolar harcanmış. FTX'in holding şirketi ise en az 15 mülk ve bir boş arsaya toplam 143 milyon dolar harcama yapmış.

Bahamalı düzenleyiciler bu varlıkları ABD yönetiminden geri almak için ise mücadelesini sürdürüyor.

Pazartesi günü yapılan bir başvuruda, Bahamalı avukatlar ABD'li bir yargıçtan FTX'in mülkleri için iflas işlemlerini reddetmesini istedi.

Bahamalı avukatlar, tüm mülkün Bahamalar'da olması nedeniyle ABD iflas işlemlerinin askıya alınması ve Bahama düzenleyicilerinin tam kontrolünü üstlenmesine izin verilmesi gerektiğini belirtti.

Bu hamle ise, varlık satışı yoluyla hem ABD'de hem de yurt dışındaki FTX müşterileri için ödeme yapılmasını planlayan şirketin yeni CEO'su John J. Ray'in tepkisine yol açtı.

Kurucu Bankman-Fried ise, hakkında suç duyurusunda bulunulmasının ardından şu anda Bahama hapishanesinde bulunuyor.

Etiketler: FTX SBF Bahamalar
REKLAMI KAPAT X