FTX, yaklaşık 1 milyar dolarlık fonunu geri almak için dava açtı

Okuma Süresi: 2 Dakika
FTX, yaklaşık 1 milyar dolarlık fonunu geri almak için dava açtı
Doviz.com
14.11.2023 15:30

İflas eden kripto para borsası FTX'in yeni yöneticileri, Bybit'in iflas döneminde VIP erişimini kullanarak para çekme işlemlerinde öncelik aldığı ve FTX’in kurtarma çabalarını engellediğini öne sürerek yaklaşık 1 milyar dolarlık dava açtı.

Geçtiğimiz yıl iflas eden kripto borsası FTX’e atanan iflas danışmanları, 953 milyon dolar değerindeki dijital varlıkları ve nakit parayı geri almak için bir başka kripto borsası olan Bybit’e ve onun yatırım kolu olan Mirana’ya dava açtı.

Dava, ByBit'in VIP erişimini ve FTX personeli ile olan bağlarını kullanarak önemli para çekme işlemlerine öncelik edindiği ve FTX'in kurtarma çabalarını engellediği iddialarıyla açıldı.

FTX yöneticileri, ByBit'in iflas başvurusundan hemen önce FTX’ten tüm fonları geri çektiğini ileri sürdü. Davada, FTX ile ilgili endişeler arttıkça Mirana ve iştiraklerinin “FTX’teki çeşitli kurumsal ve bireysel hesaplarından varlıkları çekmek için yarıştığı” belirtildi.

Cuma günü açılan davada ayrıca, Mirana’nın VIP bağlantılarını kullanarak FTX grubu çalışanlarına varlıklar kullanılabilir hale gelir gelmez para çekme taleplerini yerine getirmeleri için baskı yaptığı, bu nedenle normal müşterilerin ise gecikmelerle karşılaştığı iddia edildi.

ABD’deki iflas kanunu, yeniden organize olan işletmelerin, başvurularından önceki aylarda yapılan kimi ödemeleri geri almasına olanak sağlıyor.

953 milyonu geri almak istiyorlar

Dava, borsanın 8 Kasım 2022'de para çekme işlemlerini durdurduğu dönemde Mirana tarafından çekildiği iddia edilen 327 milyon dolar dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 953 milyon dolarlık varlığın geri alınmasını amaçlıyor. Bu çekimlerin FTX'in para vermeyi durdurduğu 7-8 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştiği iddia ediliyor.

FTX'in yeni yönetimi, şirketin geçen yıl yaptığı iflas başvurusundan önce dağıtılan fonları geri kazanmak amacıyla bir dizi hukuki eylem başlatmıştı. Bu eylemler ise kripto para piyasasındaki büyük çöküşün ardından gerçekleşen mali karmaşanın boyutunu ve karmaşıklığını yeniden gözler önüne sermişti. 

İLGİLİ HABER FTX'in eski CEO'su Bankman-Fried, dolandırıcılık davasında suçlu bulundu Kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla yargılandığı ceza davasında jüri tarafından "suçlu" bulundu.
REKLAMI KAPAT X