"Gaye Erkan'a yeni görev verilecek" iddiası

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
09.05.2024 13:12

Hafize Gaye Erkan'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı olarak atanacağı ve iki kamu bankasının genel müdürünün görevden alınacağı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanı olarak atamasının ardından Şimşek de ABD'de çalışan Hafize Gaye Erkan'ı Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Merkez Bankası Başkanı olarak atamıştı.

8 Haziran 2023'te Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle başkan olan Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ilk kadın başkanı olmuştu. Ancak Erkan'ın görev süresi kısa sürdü. Buna göre Erkan, Şubat 2024'te Merkez Bankası başkanlığından alındı ve yerine Fatih Karahan atandı.

O tarihten bu yana kamuoyunun karşısına çıkmayan Hafize Gaye Erkan'la ilgili Gerçek Gündem'de yeni bir iddiaya yer verildi.

İlgili haberde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in haziran ayı başında Hafize Gaye Erkan'ı BDDK Başkanı olarak atayacağı ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna ettiği öne sürüldü.

İki kamu bankasının genel müdürünün görevden alınacağı iddiası

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın Genel Kurulları ise 06 Haziran 2024 Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak. Bu genel kurullarda Yönetim ve Denetim Kurulları üyelerinin seçimi de yapılacak.

İlgili haberde, iki kamu bankasının genel müdürünün de görevden alınacağı ve bu bankalardan birinin Vakıfbank olduğu bildirildi. Bu kapsamda VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in görevden alınacağı öne sürüldü.

İLGİLİ HABER 500 TL’lik banknot basılacak mı, kredi kartlarına ek önlem gelecek mi?: Karahan, gazetecilerin sorularını yanıtladı TCMB Başkanı Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımı toplantısındaki soru-cevap bölümünde yeni banknot basılmasından kredi kartlarına ek önlem gelmesine kadar pek çok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. İşte toplantıdan öne çıkan sorular ve cevapları..

 

REKLAMI KAPAT X