Gaye Erkan'ın faiz artırımı nedeniyle görevden alındığı iddiası yalanlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gaye Erkan'ın faiz artırımı nedeniyle görevden alındığı iddiası yalanlandı
Doviz.com
13.03.2024 14:44

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın faizi yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındığı iddilarını yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındı" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen ekonomi programının kesintisiz ve kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edilen paylaşımda, piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan mesnetsiz ve spekülatif haberlere itibar edilmemesi uyarısı yapıldı.

Kaynak: DMM - X

İLGİLİ HABER DMM'den "Bakan Bolat'ın görevden ayrılmak istediği" iddialarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) "Ticaret Bakanı Ömer Bolat görevinden ayrılmak istedi ve talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.
REKLAMI KAPAT X