Gaye Erkan Marakeş’te yatırımcılarla görüşecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gaye Erkan Marakeş’te yatırımcılarla görüşecek
Doviz.com
05.10.2023 10:11

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Fas Marakeş'te gerçekleştirilecek Dünya Bankası-IMF yıllık toplantılarına katılacak. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer alacak.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 11-13 Ekim tarihleri arasında katılacağı Dünya Bankası-IMF yıllık toplantılarında yatırım bankaları, uluslararası yatırım fonları ve merkez bankası başkanlarıyla görüşme yapmaya hazırlanıyor.

Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları bu yıl Fas Marakeş’te gerçekleştirilecek. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer alacak.

Reuters’a bilgi veren bir kaynak Erkan’ın programında Blackrock, JPMorgan, Deutsche Bank ve diğer merkez bankası başkanları ile görüşmeler yer aldığını belirtti.

TCMB ise konuya ilişkin henüz yorum yapmadı.

Ekonomi yönetimi yıllardır süren yabancı yatırım çıkışını tersine çevirmek için geçen ay ABD’de de yatırımcı toplantıları düzenlemişti.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi: "Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum" Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla yaptığı görüşmelere ilişkin, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Bu toplantıları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Londra’da devam ettirecek.

Ekonomi yönetimi, yatırımcı görüşmelerinin Türkiye’ye yönelik fon akımlarında artış yaratacağını belirtirken yabancı yatırımcılar da son dönemde Türkiye piyasalarına daha ilgili olduklarını duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Goldman Sachs: Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor! Goldman Sachs, "Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor" başlıklı son raporunda, TL'de 'carry trade' işlemlerinin uzun yıllar sonra yeniden mümkün hale gelebileceğini belirtti. Banka raporda ayrıca dolar/TL’ye yönelik beklentilerini de açıkladı.
REKLAMI KAPAT X