Gazze'de geçici ateşkes bugün başladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gazze'de geçici ateşkes bugün başladı
Doviz.com
24.11.2023 08:43

Hamas ve İsrail arasındaki mutabakatla Gazze’ye saldırıları geçici olarak durduracak, esir takası ve insani yardıma imkan sağlayacak 4 günlük insani ara bugün başladı.

İsrail ile Hamas arasında varılan ve rehinelerin serbest bırakılmasını içeren anlaşma bu sabah saat 08.00 itibarıyla başladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada bu aranın insani bir ara olduğu ve savaşın bitmediği ifade edildi.

Anlaşmanın ilk aşamasında bir grup kadın ve çocuk rehine Hamas tarafından öğleden sonra serbest bırakılacak.

Hamas’ın 50 kadar rehineyi İsrail’in ise 150 kadın ve çocuk tutuklu Filistinli’yi serbest bırakması bekleniyor.

Birinci gün serbest bırakılacak, sayısı ve kimlikleri henüz açıklanmayan Filistinli esirlerin, Ofer Hapishanesi yakınlarındaki Beytunya kontrol noktasına getirileceği ve burada Filistinli yetkililere teslim edileceği paylaşıldı. Serbest bırakılacak tüm sivillerin belirlendiği liste yetkililerle de paylaşıldı.

Savaş iki ay daha sürecek

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise 4 günlük ateşkesten sonra savaşın iki ay daha sürmesini beklediklerini belirterek, "Gazze'nin kuzeyinde sağlanan kontrol savaşın sadece ilk aşaması" dedi.

İLGİLİ ANALİZ İsrail - Hamas gerilimi ekonomiyi nasıl etkiliyor? Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 cumartesi sabahı İsrail'in güneyindeki yerleşim yerlerine geniş çaplı saldırı başlatmasıyla başlayan gerginlik küresel ekonomide de etkilerini gösteriyor.
REKLAMI KAPAT X