Gelişmekte olan piyasalara 1,1 milyar dolarlık yatırım

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gelişmekte olan piyasalara 1,1 milyar dolarlık yatırım
Doviz.com
27.01.2023 14:36

Küresel çapta resesyon tehdidinin azalması gelişmekte olan ülke hisselerine ve tahvillerine olan ilgiyi artırırken, gelişmekte olan piyasa hisse senedi ve tahvillerine bu hafta 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF)'nin 21 ülkeden derlediği verilere göre, gelişmekte olan piyasa hisse senedi ve tahvillerine bu hafta 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu.

Bu sermaye girişinin 800 milyon dolarlık bölümü Çin'e gitti.

Sınır ötesi para akış hızı, son 20 yılda yaşanan zirveleri aşarak 2020'nin sonlarında ve 2021'in başlarında koronavirüs kapanmalarının kaldırılmasının ardından yaşanan akışların ardından ikinci sıraya yerleşti.

Çin’in toparlanan ekonomisinin yeniden açılması ve dünya genelinde yavaşlayan enflasyon geçtiğimiz yıl yaşanan düşüşü tersine çevirmeye yardımcı olurken yatırımcılar rekora yakın oranda gelişmekte olan piyasaların hisse senetlerine ve tahvillerine yoğun ilgi göstermeye başladı.

Gelişmekte olan piyasa varlıklarının, yatırımcıların kalkınmakta olan ülkelerin bu yıl gelişmiş ekonomilerden daha fazla büyüyecekleri beklentilerinden yardım aldığını belirten JP Morgan, gelişmekte olan piyasalarda GSYH'nın bu yıl gelişmiş ekonomilerde 1,4 puan daha fazla büyümesinin beklendiğini vurguladı.

REKLAMI KAPAT X