Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri İkinci Kez Düzenleniyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri İkinci Kez Düzenleniyor
Doviz.com
07.02.2018 15:27

İstanbul, 7 Şubat (DHA) - Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN) ile Thomson Reuters Vakfı'nın geleceği tehdit eden gıda ve beslenme konusuna ışık tutmak için düzenlediği "Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri"nin son başvuru tarihleri açıklandı.

Dünyada gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz etmek amacıyla kurulan BCFN'in Thomson Reuters Vakfı ile küresel gıda sisteminin üç ikilemi olan "Açlık ve Obezite", "Gıda ve Yakıt", "İsraf ve Açlıktan Ölüm" konularına ışık tutmak, dikkat çekmek ve bunları ele almanın yollarını bulma amacıyla başlattığı Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri’nin ikincisi için başvuru tarihi 31 Mayıs 2018 olarak açıklandı.

Geçtiğimiz yıl 72 ülkeden 500'ü aşkın gazeteci, fotoğrafçı ve film yapımcısının başvurduğu ödüller bu yıl "Basın" ve "Multimedya" kategorilerinde dağıtılacak.

Bu yıl yeni bölümlerle kapsamı genişletilen yarışmanın "Multimedya" kategorisine gazeteciler, film yapımcıları ve fotoğrafçıların yanı sıra radyocular da başvurabilecek. Kazananın 10 bin euro ile ödüllendirileceği yarışmanın sonuçları BCFN'in Dokuzuncu Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda açıklanacak.

Ana akım ve yeni medyanın gücünden yararlanarak kamuoyunun dikkatini gıda sistemindeki ikilemlere çekerek geniş ve küresel bir kitlede etkileşim yaratmayı hedefleyen yarışma bu yıl "Basın" ve "Multimedya" kategorilerinde düzenlenecek.

Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri'nde yayınlanan çalışmalarıyla kazananlar 10 bin Euro ile ödüllendirilirken, yayınlanmamış çalışmalarıyla kazananlar ise Thomson Reuters Vakfı'nın gıda sürdürülebilirliği konulu medya eğitim kursuna ücretsiz olarak katılma hakkına sahip olacak. Kazanan yayınlanmış çalışmalar; www.barillacfn.com ve news.trust.org adreslerinden kamuoyuna duyurulacak. Ayrıca Reuters haber akışı üzerinden de çalışmalar yayınlanarak bir milyar okuyucuya ulaştırılacak.

Küresel gıda sisteminin benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğunu, yoksulluk, aşırı tüketim, artan nüfus ile iklim değişikliğinin gezegenimize yönelik en kritik tehditler olduğuna dikkat çeken BCFN Başkanı Guido Barilla, “Bugün, gıda sistemimizi her zamankinden daha fazla etkileyen zorluk ve çelişkilere ışık tutmaya ihtiyaç var. Küresel bir endişe olan gıda sürdürülebilirliğinde en önemli destekçimiz ise medya. Günümüzün gıda paradokslarını aydınlatmak, tüketicilere karşı karşıya olduğumuz büyük problemler hakkında bilgi vermek; ilgilerini çekmek için medyanın rolü göz ardı edilemez. Gıda seçiminden başlayarak, daha adil ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunacak herkese teşekkür ederiz” dedi.

Küresel gıda sisteminin geleceğine ışık tutacak yarışmanın bu yılki jüri üyeleri ise şöyle;

- Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü, İşbirlikleri, Savunuculuk ve Kapasite Geliştirme Direktörü Marcela Villarreal
- Food Tank Kurucusu Danielle Nierenberg
- Yazar ve Fotoğrafçı Finbarr O'Reilly
- Thomson Reuters Vakfı İklim Editörü Laurie Goering
- La Repubblica Genel Yayın Yönetmeni Mario Calabresi
- SDG2 Advocacy Hub Koordinatörü Paul Newnham
- Economist Grup, Thought Leadership Genel Yayın Yönetmeni Irene Mia

REKLAMI KAPAT X