Goldman Sachs: Enflasyondaki düşüşe iyimser yaklaşmak için henüz erken

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs: Enflasyondaki düşüşe iyimser yaklaşmak için henüz erken
Doviz.com
09.12.2022 15:31

Goldman Sachs'tan Peter Oppenheimer, enflasyonun zirve yaptığına dair piyasa iyimserliğinin arttığına işaret ederek, "Enflasyondaki düşüşe iyimser yaklaşmak için henüz erken." dedi.

Goldman Sachs’ın Küresel Hisse Senedi Stratejisti Peter Oppenheimer, petrol fiyatlarında yaşanan son düşüşün enflasyonun hafiflediği anlamına gelmediğini, bu beklentilerin 2023 yılında enerji ve diğer emtia fiyatlarını yükseltebileceğini söyledi.

Petrol fiyatlarının 2022 yılında elde ettiği tüm kazançlarını silmesinin yanında ABD’de manşet TÜFE'deki gerilemede enflasyonun yavaşlayacağına dair beklentilerin artmasına yol açmıştı.

Oppenheimer ise perşembe günü verdiği demeçte, "Enflasyonun zirve yaptığı ve gelecek yıl faizlerin indirilebileceği yönünde gördüğümüz iyimserlik için henüz erken olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Morgan Stanley CIO’su Mike Wilson ise, olası bir ekonomik durgunluktan değer hisselerinin de zarar göreceğini belirterek bu yıl büyüme hisselerini vuran ayı piyasasının sanayi, finans ve enerji sektöründeki değer hisselerini de aşağı çekebileceğini vurguladı.

Wilson ayrıca, “Eğer temel mal ve sağlık gibi sektörlerden bahsetmiyorsak mevcut döngü içinde değer ve büyüme hisseleri arasında pek bir fark olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

REKLAMI KAPAT X