Goldman Sachs’tan ABD analizi: Fed, faiz indirimine ne zaman başlar?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs’tan ABD analizi: Fed, faiz indirimine ne zaman başlar?
Doviz.com
16.01.2024 14:42

Goldman Sachs, 2024 yılında ABD’nin GSYH artış tahminini yükselttiğini belirterek, faiz indirimine yönelik tahminlerini açıkladı.

Küresel finans devi, ABD’de 2024 yılı büyüme tahminini %2,1’den %2,3’e yükseltti. Kuruluş, bu görüşüyle diğer analistlerden ayrışarak resesyon riskini daha düşük gördüğünü söyledi.

Goldman Sachs’tan gelen iyimser görüş, Fed’in faiz indirimlerine hız vereceği beklentisiyle desteklendi. Bu beklentiye göre Goldman Sachs, FOMC’nin mart ayında ilk faiz indirimi kararını alacağını ve yıl boyunca toplamda beş kez faiz indirimi gerçekleştireceğini düşünüyor.

Bu da mevcutta %5,25 - %5,5 aralığında olan faizlerin 5 kez 25 baz puan olarak indirilmesiyle %4 - %4,25 aralığına gerilemesi anlamına geliyor.

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

”Fed, muhtemelen mart ayında faiz oranını düşürmeye başlayacak. Öyle ki aralık ayındaki Fed toplantısında Başkan Powell, enflasyon %2’ye inmeden çok önce faiz indirmeye başlayacaklarının sinyalini verdi.”

Son günlerde Fed üyeleri, faiz indirimi konusunda temkinli açıklamalarda bulunsa da piyasalar ise bankanın mart ayında faiz indirimine başlama olasılığını %70 oranında görmeye devam ediyor. Geçen hafta ise bu oran %60 seviyelerine kadar gerilemişti.

Etiketler: Goldman Sachs fed faiz abd
REKLAMI KAPAT X