Goldman Sachs, Türkiye için cari açık tahminini yükseltti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs, Türkiye için cari açık tahminini yükseltti
Doviz.com
12.09.2023 15:07

Goldman Sachs, 2023 yılı için Türkiye'nin cari açık tahminini 38 milyar dolardan 43 milyar dolara yükseltti.

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, temmuzda keskin bir şekilde bozulduğunu belirttiği Türkiye’nin cari açığı için tahminini güncelledi. Banka 2023 yılı için cari açık tahminini ise 38 milyar dolardan 43 milyar dolara yükseltti.

Banka ayrıca petrol fiyatlarındaki artışla birlikte, cari açığın 2023’ün tamamı için 43 milyar dolara ulaşmasını beklediğini söyleyerek, rakamın ileride iyileşmesinin gerektiğinin altını çizdi.

Bankanın önceki tahmini 38 milyar dolar seviyesinde iken, 2022’de cari işlemler açığı ise 48 milyar dolar seviyesindeydi.

Raporda ayrıca “yukarı yönlü vergi düzenlemeleri sayesinde ve kredi büyümesinin ağustos ayında negatife dönmesiyle birlikte kredi daralmasının derinleşmesinin iç talebi yavaşlatacağını ve dolayısıyla yılın geri kalanında ithalatı daha da düşüreceğini öngörüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Merkez Bankası'nın dün açıkladığı verilere göre ise cari açık temmuzda 5,47 milyar dolara yükselmişti.

İLGİLİ ANALİZ Cari açık temmuzda 5,47 milyar dolar ile beklentilerin üzerine çıktı TCMB’nin dün açıkladığı veriler, cari dengenin haziran ayındaki bir aylık aranın ardından yeniden açık verdiğini gösterdi.
REKLAMI KAPAT X