Google, Afrika'yı denizaltı fiber optik kabloyla Avustralya'ya bağlayacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Google, Afrika'yı denizaltı fiber optik kabloyla Avustralya'ya bağlayacak
Doviz.com
24.05.2024 13:58

Teknoloji devi Google, Afrika ve Avustralya kıtalarını birbirine bağlayan ilk denizaltı fiber optik kablosunu inşa etmeye hazırlanıyor.

Bloomberg HT’den Hande Berktan’ın aktardığına göre Google, kıtaları fiber optik kablo ile bağlamayı planlıyor. Buna göre Amerikan teknoloji devi, Afrika ve Avustralya kıtalarını birbirine bağlayan ilk denizaltı fiber optik kablosunu inşa etmeye hazırlanıyor.

Kenya'dan başlayan ve aralarında Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Uganda, Zambiya ve Zimbabve'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden geçen "Umoja" olarak adlandırılan yeni kablo hattı, kara yolculuğunu Güney Afrika'da tamamlıyor.

Google, rotanın karasal bölümünün tamamlandığını doğrularken bu bölüm için Liquid Intelligent Technologies adlı şirketle çalışıldığını açıkladı.

Projenin tamamlanması için ise onaylanmış bir zaman çizelgesinin bulunmadığı bildirildi.

Google Cloud Küresel Ağ Altyapısından Sorumlu Başkan Yardımcısı BrianQuigley ise konuyla ilgili bir blog yazısında, "Umoja, Afrika ülkelerinin birbirleriyle ve dünyanın geri kalanıyla daha güvenilir bir şekilde bağlantı kurmasını sağlayacak. Mevcut bağlantı rotalarından farklı yeni bir rota oluşturmak, tarihsel olarak yüksek etkili kesintiler yaşayan bir bölge için dayanıklı bir ağın sürdürülmesi açısından kritik önem taşıyor." dedi.

Teknoloji devlerinin, denizaltı fiber altyapı yatırımları hız kazandı

Dünyanın denizlerine, okyanuslarına ve su yollarına uzanan yüzlerce Amazon, Meta ve Microsoft dahil olmak üzere teknoloji şirketlerinin yatırımları mevcut.

Bu denizaltı fiber optik kablolar sayesinde teknoloji şirketleri, müşterilerine daha düşük gecikme süreli ve kaliteli veri aktarım, bağlantı hizmetleri sunabiliyor.

REKLAMI KAPAT X