Google’dan Birleşik Krallık’taki veri merkezine 1 milyar dolarlık yatırım

Okuma Süresi: 1 Dakika
Google’dan Birleşik Krallık’taki veri merkezine 1 milyar dolarlık yatırım
Doviz.com
19.01.2024 16:21

Alphabet şirketine ait Google, Birleşik Krallık'ta Waltham Cross, Hertfordshire'da yer alan yeni bir veri merkezine 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Google, Birleşik Krallık'ta yer alan veri merkezine 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Şirketin bu yatırıma olan bağlılığı ise şirketin operasyonları için stratejik bir konum olarak Birleşik Krallık'a olan güveni de gözler önüne serdi.

Yeni veri merkezi, Google'ın ağını ve küresel çapta hizmet sunumunu iyileştirmeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası olarak gösteriliyor.

Google Başkan Yardımcısı Debbie Weinstein ise konuyla ilgili açıklamasında, “Bu yatırım tamamlandığında Birleşik Krallık genelindeki işletmelere önemli bilgi işlem kapasitesi sağlayacak, yapay zekâ inovasyonunu destekleyecek ve Birleşik Krallık’taki ve yurt dışındaki Google Cloud müşterilerine ve Google kullanıcılarına güvenilir dijital hizmetler sağlamaya yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Google, 2030 yılına kadar tüm veri merkezlerini ve kampüslerini karbonsuz enerjiyle çalıştırmayı planladığını belirtti.

Şirket 2022’de İskoçya’daki Moray West rüzgar çiftliği tarafından üretilen offshore rüzgar enerjisi için ENGIE ile bir enerji satın alma anlaşması yaptığını duyurmuştu.

REKLAMI KAPAT X