Görsel içerik üreticilerinin birleşmesine hissedarlardan onay çıktı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Görsel içerik üreticilerinin birleşmesine hissedarlardan onay çıktı
Doviz.com
11.06.2025 14:43

Görsel içerik üreticilerinden Getty Images Holdings ve Shutterstock’un birleşme kararına hissedarlardan onay geldi. Düzenleyici onaylara tabi olan birleşmenin 2025'in ikinci yarısında tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Görsel içerik dünyasının iki önemli ismi Getty Images Holdings ve Shutterstock birleşme kararına hissedarlardan onay geldi.

Shutterstock hissedarları şirketin Getty Images'la birleşme kararını dünkü toplantıda oyladı. Shutterstock hissedarları anlaşmayı yüzde 82 oy oranıyla onaylandı.

"Birleşmenin tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz"

Shutterstock CEO’su Paul Hennessy, “Hissedarlarımızın bu işlemin zorlayıcı gerekçesini kabul etmesinden çok memnunuz. Getty Images ile birleşmemizin başarıyla tamamlanmasını beklemekten çok memnunuz ve Getty Images ile birleşmemizin başarıyla tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz” dedi.

Düzenleyici onaylara tabi olan birleşmenin 2025'in ikinci yarısında tamamlanması bekliyor.

Birleşmenin tamamlanmasıyla stok fotoğrafçılık ve görsel içerik sektöründeki iki büyük oyuncuyu bir araya gelecek. Yaklaşık 3,7 milyar dolar işletme değerine sahip olacak birleşik şirket Getty Images Holdings adını alacak ve New York Borsası'nda "GETY" sembolü altında işlem görmeye devam edecek.

İLGİLİ HABER Getty Images ve Shutterstock birleşiyor: 3,7 milyar dolarlık yeni bir şirket oluşuyor Görsel içerik sağlayıcıları Getty Images ve Shutterstock, yeni bir şirket oluşturmak üzere birleşme anlaşması imzaladıklarını duyurdu. 
REKLAMI KAPAT X