Güney Kore'de Samsung çalışanları 3 günlük greve gitti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Güney Kore'de Samsung çalışanları 3 günlük greve gitti
Doviz.com
09.07.2024 16:37

Güney Kore merkezli Samsung firmasındaki sendikalı çalışanlar yan haklar ve maaşta iyileştirme talebiyle 3 gün sürecek greve gitti.

Yonhap'ın haberine göre, Samsung'un 13 Haziran'da başlayan ve yaklaşık 2 hafta süren görüşmelerde çalışanların isteklerini kabul etmemesi üzerine Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU) grev kararı aldı.

Maaş, ek ikramiye ve izin sistemi gibi konularda iyileştirme talep eden Samsung çalışanları, 3 günlük grevi başlatmak üzere şirketin Hwaseong bölgesindeki tesisinin girişinde protesto düzenledi.

NSEU sözcüsü Son Woo-mok ise şirket tutumunu değiştirene kadar mücadeleye devam edeceklerini aktardı.

Eylemin ilk günündeki gösteriye 6 bin 540 kişinin katıldığına işaret eden sendika, greve beklenenden daha fazla kişinin katılmasının üretimin aksamasına neden olacağını bildirdi.

Öte yandan sendika, bu hafta yapılan eylemler sonucunda gelişme olmadığı takdirde, 15 Temmuz'dan itibaren 5 gün sürecek eylem yapılacağı konusunda da uyarıda bulundu.

30 bin üyeye sahip sendikanın ise Samsung'un 125 bin kişilik iş gücünün yüzde 24'ünü oluşturduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABER Samsung, 55 yıllık tarihinde ilk kez grevle karşı karşıya Samsung Electronics işçileri şirket tarihindeki ilk greve hazırlanıyor. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre işçiler önümüzdeki hafta daha yüksek ücret talepleri nedeniyle ilk kez iş bırakma eylemi düzenleyecek.
REKLAMI KAPAT X