Günün 5 önemli gelişmesi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Günün 5 önemli gelişmesi
Doviz.com
27.11.2018 15:43

1. ABD vadeli işlemleri düşük açılışı işaret etti

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Washington’ın daha fazla Çin ithalatına vergi uygulama tehdidi ile birlikte düşük bir açılış yaptı. Böylece iki ülke arasındaki ticari ateşkes umutları sönmeye başladı.

2. ABD - Çin arasındaki ticari çatışmada gerginlik arttı

Piyasa hassasiyeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın 200 milyar dolarlık Çin ithalatında mevcut olan %10 oranındaki gümrük vergisini %25’e çıkarmayı beklediğini söyledikten sonra darbe aldı.

3. Petrol fiyatları kısmi olarak yükseldi

Amerikan Petrol Enstitüsü 23 Kasım ile biten hafta için 0,6 milyon varil civarında bir düşüş beklentisi arasında haftalık raporunu yayınlayacak. Eğer gerçekleşirse, on hafta içindeki ilk düşüş olacak. Emtialarda, petrol fiyatları ABD’nin resmi ham petrol stok verileri öncesinde artış yaşadı.

4. FED konuşmacıları dikkat çekti

New York’ta Clearing House’da (Takas Merkezi) ve Bankacılık Politikası Enstitüsü Yıllık Konferansı’nda veri bağımsızlığı ve para politikası üzerine konuşacak. Tahvil piyasasında, ABD Hazine fiyatları yükselerek, verimlerin düşmesine neden oldu. 10 yıllık verim %3,06’ya geriledi.

5. Bitcoin değer kaybetti

Kripto para satışları sürerken Bitcoin değer kaybetmeye devam ederek 1 yıldan fazla bir süre içindeki en düşük seviyelere geriledi. majör kripto paralar yeni düşük seviyeleri gördü. 

REKLAMI KAPAT X