Havuç fiyatlarında rekor artış: Tanesi 7 lirayı ulaştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Havuç fiyatlarında rekor artış: Tanesi 7 lirayı ulaştı
Doviz.com
01.06.2023 14:26

İstanbul'da hal fiyatı 30 lira olan havuç, pazar ve marketlerde kilosu 50 liradan alıcı bulmaya başladı. Adet olarak incelendiğinde ise tanesinin 7 lirayı bulması dikkat çekti

Yılda birkaç defa hasat edilebilen havucun yeni mahsulünün olmaması ve buzhanede tutulan havuçların piyasada bulunması tezgahlara da yansıdı.

Buna göre, halden çıkış da 30-35 lira arasında değişen havucun market fiyatı da semt pazarlarıyla neredeyse aynı hale geldi.

Tanesi 7 liraya denk gelen havuç için vatandaşlar ise ya ihtiyacı kadar ya da hiç alamadığını söyledi.

İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan ise yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle, fiyatlarda çok hızlı bir düşüş yaşanacağını belirtti.

Numan Dayan, konuyla ilgili açıklamasında "Önümüzdeki hafta itibarıyla umuyoruz ki fiyatlar normale dönecektir. Geçen ay kilosu 8-10 lira civarındaydı ama şu anda Beypazarı'nın iyi havuçlarının halde fiyatları 30-35 lira civarında, Hatay ve başka bölgelerdeki ikinci üçüncü kalite diyebildiğimiz havuçlar ise 15-17 lira arasında. Yeni mahsul, dün itibarıyla hale girmeye başladı. Hele önümüzdeki haftadan sonra hızlı bir düşüş olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler: havuç enflasyon hal pazar
REKLAMI KAPAT X