Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan döviz ve enflasyon açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan döviz ve enflasyon açıklaması
Doviz.com
16.11.2021 10:13

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuşma yapıyor. 

Bakan Elvan, "Ülkemizin potansiyelini ve dinamizmini dikkate aldığımızda sermaye piyasaları tarafında atılması gereken adımlar olduğunu düşünüyorum." dedi. 

Bakan Elvan aşağıdaki ifadeleri ekledi: 

"Enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir şekilde gösteriyor, iç talep gelişmelerini çok yakından takip ediyor, gerektiğinde makroihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir.

Salgının en kötü dönemlerini geride bırakmış olabiliriz ancak son gelişmeler bir süre daha salgınla yaşamak durumunda olacağımızı gösteriyor, böyle bir dönemde başarılı bir performans gösterdik.

Salgın sürecinde uyguladığımız kamu maliye politikaları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre Türkiye ekonomisini pozitif ayrıştırmıştır. Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz.

Biz özel sektör öncülüğünde dengeli, sürdürülebilir, rekabetçi, istihdam ve çevre dostu bir büyümeden yanayız. Hedeflediğimiz büyümenin ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor. Güçlü kamu maliyesine devam edeceğiz."

REKLAMI KAPAT X