Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması
Doviz.com
29.09.2022 11:37

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde yeni ekonomi modeli ve enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Nebati açıklamalarında, eğer yeni ekonomi modeli uygulamaya alınmasaydı, enflasyon sorunu ile birlikte büyük olasılıkla bir durgunluk ve buna bağlı birçok sorunla yüz yüze kalınacağını söyledi.

İktisat tarih incelendiğinde, aynı ekonomi politikalarının her ülkede aynı neticeler doğurmadığını ifade eden Nebati, bir ülke ekonomisinin büyüme performansına olumlu etki eden bir politikanın, başka bir ülkede enflasyonist baskılara neden olabileceğinin altını çizdi.

Tüm küresel sarsıntılara rağmen ülkemizin birçok alanda olumlu gelişmeler kaydettiğini ve çeşitli çevrelerce yeni ekonomi modelinin insafsızca eleştirilmesini şaşkınlıkla karşıladığını belirten Nebati, ülke için atılan adımlarda, tamamen ülkemizin spesifik ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Gelişmekte olan ülkelere kalkınmanın tek reçetesi olarak sunulan Ortodoks ekonomi politikalarının ise gelişmekte olan birçok ülkede büyük cari işlemler açığı ve beraberinde borç krizlerini tetiklediğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Akademisi kuruluyor

Bakan Nebati, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Hazine ve Maliye Akademisi’nde gerçekleştirilecek araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla bir yandan bilgi üretimi yapılırken bir yandan da kamu kurumları, üniversiteler, özel sektör ile gerçekleştirilecek projelerle, ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi ve deneyim paylaşımına daha fazla imkân sağlanabileceğinin önemine değindi.

Bakan Nebati, ayrıca akademinin nitelikli insan kaynağı geliştirilmesi yönünde önemli bir rol üstlenmesinin yanında; ekonomi, finans ve mali politikaların da planlanması ve uygulanması bakımından değerli katkılar sunacağını belirtti.

REKLAMI KAPAT X