Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: "Yüksek büyüme, düşük cari açık."

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati:
Doviz.com
21.12.2021 23:56

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT yayınında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nebati konuşmasında "Hem bir model öne sürüyoruz hem de sayın Cumhurbaşkanımız bir manifesto yayınladı ve o andan itibaren Türkiye'de birçok şey değişti. Yaşanan kur atakları aslında normal olmayan bir şeyin tartışılmasıydı, şimdi normale döndük" dedi.

Öne çıkan diğer ifadeler:

- Türkiye 2020 yılında çok önemli bir şey yaptı. Krizde fırsatları en iyi şekilde kullanan bir ülke oldu. Türkiye 2020 yılında doğrudan yatırımları 12,7 milyar dolara ulaştı. Sıcak parayı sevmiyoruz, istemiyoruz. Çünkü ne zaman geleceği belli, ne zaman gideceği belli değil.

Bu ekonomik model Türkiye'nin şartlarına uygun haline gelirse özgür ve özgün olacak. Tabii ki bu 20 yılda çok önemli işler de becerdik. Küresel ekonomiden aldığımız pay yükseldi. İhracattan aldığımız pay da yükseldi.

Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapıyor ve bu açıklama piyasanın deyimiyle satın alınıyor. İnsanlar gece dövizlerini bozdurmaya başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde Merkez Bankası'nda başkanlık yapmış olan bi beyefendi diyor ki "Bu bir müdahale ile yapılmıştır". Hiçbir şekilde müdahale olmadı. Bu spekülatif değil de nedir? Cumhurbaşkanımız kürsüden indiğinde düşmeye başlamıştı, çünkü bu köpüktü.

Türkiye'de bugüne kadar sermaye kontrolüne gidilmedi. Bu ülkede can güvenliği, mal güvenliği, ırz güvenliği, inanç güvenliği sağlanmıştır. Sosyal medyadaki saldırılarla olmaz, Türkiye güçlü bir ülke. Modelimiz yüksek büyüme, düşük cari açık. Modelimizin temeli bu.

REKLAMI KAPAT X