Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri otomotiv sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri otomotiv sektörü temsilcileriyle bir araya geldi
Doviz.com
07.12.2022 17:43

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren temsilcilerle bir araya gelerek sektörde yaşanan sorunları ve ekonomik gelişmelerin sektöre etkilerini değerlendirdiklerini açıkladı.

Mahmut Gürcan, twitter üzerinden paylaştığı notunda, "Sektör temsilcilerimiz ile istişare ederek çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın otomotiv sektörüyle gerçekleştirdiği toplantıda tüketicilerin taşıt kredilerine ulaşma konusunda yaşadığı sıkıntılar ana gündem olarak öne çıktı.

Mahmut Gürcan'ın ev sahipliğindeki toplantıya 20’ye yakın şirketin genel müdürü katıldı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda genel müdürler sektörle ilgili güncel sıkıntıları ve sorunları dile getirdiler. Basında yer alan haberlere göre ortak sıkıntı, krediye ulaşmakta yaşanan sorunlar oldu.

Kaynakların verdiği bilgiye göre tüm yöneticiler bu konuda yaşadıkları sıkıntıları bakan yardımcısına aktardı.

Ana gündem maddesi her ne kadar krediye ulaşmak olsa da sektörde yaşanan arz-talep dengesindeki gidişat da konular arasındaydı.

Araç bulunabilirliğiyle ilgili sıkıntıların devam edip etmeyeceği de konuşulan konular arasında yer aldı.

Toplantıda sektör temsilcilerinin yetkililere krediye erişim konusunda şikayetlerini aktardığı belirtildi. Toplantıda matrah düzenlemesinin de gündeme geldiği, Bakanlık yetkililerin tüketicilerin indirimden azami oranda yararlanabilmesi için firmaların ellerinden geleni yapmasını beklediklerini söylediği ifade edildi.

Bakanlık yetkilileri geçtiğimiz günlerde matrahlarla ilgili yapılan değişiklik sonrası bazı modelleri kapsayan indirimlere olan talebin nasıl olduğu konusunda genel müdürlerden bilgi alırken diğer taraftan yapılan indirimlerden tüketicilerin azami oranda yararlanabilmesi için şirketlerin ellerinden geleni yapmasını beklediklerini de söyledi.

Sektör temsilcileri uzunca bir aradan sonra ilk defa böyle bir toplantı olmasının her iki taraf adına ve özellikle de sektör adına sevindirici olduğunu, devamı niteliğinde toplantıların yapılması gerektiğini de dile getirdiler.

Bakanlık yetkilileri de masaya yatırılan sorunlarla ilgili gerekli değerlendirmeyi yapıp sorunların çözülmesi noktasından sektöre elimizden geldiğince destek olacağız mesajı verdiler.

Kaynaklar toplantının genel anlamda olumlu bir havada geçtiğine vurgu yaptılar.

REKLAMI KAPAT X