Hepsiburada'yı alan şirketten ilk açıklama: Satın almanın arkasındaki motivasyon neydi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hepsiburada'yı alan şirketten ilk açıklama: Satın almanın arkasındaki motivasyon neydi?
Doviz.com
23.10.2024 11:21

Kaspi.kz'nin CEO'su Mikhail Lomtadze, şirketinin Türk pazaryeri Hepsiburada'nın yüzde 65 hissesini satın almasının ardındaki motivasyonu açıkladı.

Hepsiburada'nın çoğunluk hissesini alan Kaspi.kz'nin CEO'su satın almanın sebebini açıkladı.

Kaspi.kz'nin CEO'su Mikhail Lomtadze, birçok şirketin değerlendirildiğini ancak Hepsiburada'nın hem çekiciliği hem de menşei ülke olarak Türkiye'nin güçlü ekonomik ve yapısal performansı nedeniyle öne çıktığını söyledi.

Lomtadze, Almatı'daki Kursiv Ekosistemler Forumu "Böyle kararlar almak sezgi ve analizin yarı yarıya karışımını gerektirir. Türkiye pazarı yapısı, ekonomisi ve 85 milyondan fazla insanı ile büyük pazar hacmi nedeniyle bize çekici geliyor. Ancak, asıl etken şirketin kendisi. Hepsiburada'nın güçlü bir yönetimi ve vizyonu var" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Kaspi.kz'nin teknoloji ve uzmanlığını Hepsiburada ile paylaşmayı planladığını vurgulayan Lomtadze, Kaspi.kz'nin hizmet geliştirme, tasarım ve desteğe yılda yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yaptığını ve bunun diğer faydalarının yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler) büyümesini desteklemeye yardımcı olduğunu belirtti.

Lomtadze, konuyla ilgili paylaşımında, "Bir ülke hizmet geliştiren ve önemli yatırımlar yapan bir şirkete sahip olduğunda, yerel işletmelerin rekabet gücü artar. Bu olmadan, yabancı ticaret platformları hakim olurdu ve KOBİ'lerimiz rekabet edemezdi. Şimdi, girişimcilerimiz ülke çapında ticaret yapabilir ve malları doğrudan müşterilere teslim edebilir. Teknolojimizin dünyanın en iyisi olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Kaspi.kz, Hepsiburada hisselerinin yaklaşık yüzde 65'ini satın almak için bir anlaşma imzalamıştı. 127 milyar dolar değerindeki işlemin tamamlanması için ise Türkiye'den düzenleyici onay alınması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Hepsiburada'nın çoğunluk hissesi satılıyor Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada'nın yüzde 65,41'ini 1,127 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X