![Honda ile anlaşamayan Nissan yeni ortak arayışında](https://static.doviz.com/news/honda-ile-anlasamayan-nissan-yeni-ortak-arayisinda-1738845592.jpg)
Japon otomotiv devi Nissan, Honda ile birleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yeni bir iş ortağı arayışına yöneldi. Şirketin özellikle ABD merkezli teknoloji şirketleriyle iş birliği yapmayı değerlendirdiği bildirildi.
Elektrikli araçlara geçiş sürecinde küresel rekabetin giderek arttığı otomotiv sektöründe, büyük üreticiler teknoloji devleriyle iş birliklerini artırmayı hedefliyor.
Bu kapsamda son olarak Nissan’ın özellikle Kuzey Amerika pazarında güçlü bir konum elde etmek ve rekabet avantajını sürdürmek için yeni ortaklıklar aradığı belirtildi.
Buna göre Nissan Yönetim Kurulu'nun CEO Makoto Uchida ve diğer üst düzey yöneticilerden kapsamlı bir yeniden yapılanma planı hazırlamalarını istediği aktarıldı. Bu planın ise 13 Şubat’ta açıklanması beklenen üçüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte duyurulacağı ifade edildi.
Foxconn, Nissan için yeni bir teklif hazırlığında
iPhone üreticisi Foxconn’un çatı şirketi Hon Hai Precision Industry Co., geçtiğimiz aralık ayında Nissan’ın hisselerini satın almak için girişimde bulunmuş ancak Honda ile görüşmeler devam ettiği için bu planını askıya almıştı.
Bu kapsamda Nissan'ın potansiyel ortakları arasında ilk sırada yine Foxconn gösteriliyor.
Bloomberg’e göre Foxconn, Nissan ile Honda arasındaki birleşme müzakerelerinin başarısız olmasını sonrasında yeni bir teklif sunmaya hazırlanıyor.
![](https://static.doviz.com/news/nissan-honda-ile-birlesme-surecinden-cekildi-1738740229.jpg)
![](https://static.doviz.com/news/audi-isimlendirme-stratejisinden-geri-adim-atti-1738759296.jpg)