Honda ve IBM, yeni nesil araçlar için mutabakat imzaladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Honda ve IBM, yeni nesil araçlar için mutabakat imzaladı
Doviz.com
23.05.2024 12:08

Honda ve IBM, işlemci performansı, enerji tüketimi ve tasarım karmaşıklığıyla ilgili yeni zorluklara çözüm geliştirme amacıyla mutabakat imzaladı.

Honda, yazılım tanımlı araç (SDV) teknolojilerinin uzun vadeli ortak araştırma ve geliştirmesine yönelik olarak IBM ile mutabakat imzaladıklarını duyurdu. Honda'dan yapılan açıklamaya göre, anlaşma, işlemci performansı, enerji tüketimi ve tasarım karmaşıklığıyla ilgili yeni zorlukları araştırma ve bunlara çözüm geliştirmeyi amaçlıyor.

2030 ve sonrasında yapay zeka teknoloji uygulamalarının hızlanması ve SDV'lerin geliştirilmesiyle yeni fırsatlar yaratması bekleniyor. Honda ve IBM, SDV'lerin geleneksel ulaşım ürünlerine kıyasla yarı iletkenlerin tasarım karmaşıklığını, işlemci performansını ve ilgili enerji tüketimini önemli oranda artıracağını öngörüyor.

Beklenen zorlukları çözmek ve rekabetçi SDV'ler geliştirmek üzere yeni nesil bilgi işlem teknolojilerinin bağımsız araştırma ve geliştirmeleri üzerine çalışılması kritik bir öneme sahip. İki şirket, bu yaklaşımdan hareketle uzun vadeli ortak araştırma ve geliştirme fırsatlarını değerlendirecek.

Enerji tasarrufu hedefi

Mutabakat özellikle, enerji tüketimini azaltırken işlemci performansını önemli ölçüde iyileştirmek üzere beyinden ilham alan bilgi işlem ve yonga seti teknolojileri gibi özel yarı iletken teknolojilerinin ortak araştırma alanlarını kapsıyor.

Donanım ve yazılımın birlikte optimizasyonu, yüksek performans ve hızlı pazarlama açısından önem kazanıyor. İki şirket de bu tür kazanımlar elde etmek ve gelecekteki SDV'ler için tasarım karmaşıklığını yönetmek üzere açık ve esnek yazılım çözümleri keşfetmeyi planlıyor. Ayrıca bu işbirliği sonucunda dünyanın en üst düzey bilgi işlem ve enerji tasarrufu performansına sahip SDV'leri gerçekleştirme amaçlanıyor.

İLGİLİ HABER Honda'dan elektrikli araçlara 65 milyar dolarlık yatırım Honda, 2050 karbon nötr hedefine yönelik olarak elektrikli araç teknolojilerinde yatırımlarını 10 trilyon yen (yaklaşık 65 milyar dolar) seviyesine çıkardığını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X