HSBC 52 milyar dolarlık altın saklama hizmetini JP Morgan ile paylaşacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
HSBC 52 milyar dolarlık altın saklama hizmetini JP Morgan ile paylaşacak
Doviz.com
02.12.2022 14:51

Dünya Altın Konseyi, perşembe günü yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonunun (GLD) saklama hizmetine JP Morgan'ın da katılacağını bildirdi.

Buna göre, 52 milyar dolarlık altın saklama operasyonunun HSBC tarafından tek başına saklanmasına son verileceği bildirildi.

HSBC, GLD olarak bilinen SPDR Gold Trust’ın 2004 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana altın saklanması operasyonunu tek başına yürütüyordu. HSBC ayrıca, GLD için şu an Londra'da yaklaşık 910 ton altını depoluyor.

Dünya Altın Konseyi (WGC) ise yaptığı açıklamada, "Gelecekteki büyüme beklentisiyle JP Morgan’ın bu hizmete eklenmesi, fonun faaliyetlerini karşılamak için tek saklama kuruluşu modelinin değiştirilmesini gerektirdi." dedi.

JP Morgan ise konuyla ilgili, "SPDR Gold Trust'a saklama kuruluşu olarak hizmet vermekten memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Dünya Altın Konseyi (WGC) ayrıca, JPMorgan’ın 6 Aralık tarihinden itibaren GLD için bir saklama kuruluşu olarak faaliyet göstermeye başlayacağını belirtti.

JP Morgan’ın ise bu gelişmenin ardından milyonlarca dolar saklama ücreti alması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X