Husilerden Babülmendep açıklaması: Abluka yanlış anlaşıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Husilerden Babülmendep açıklaması: Abluka yanlış anlaşıldı
Doviz.com
24 Temmuz 2026 16:45

Yemen’deki İran destekli Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Suudi Arabistan'a yönelik uygulanan ablukanın hedefli bir abluka olduğunu ve Babülmendep Boğazı'nın kapatıldığı anlamına gelmediğini ifade etti.

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, "Bazılarının öne sürdüğü gibi Babülmendep Boğazı'nın tamamen kapatılması söz konusu değil. Silahlı Kuvvetleri tarafından daha önce açıklandığı üzere Yemen'in tutumu, yalnızca Suudi Arabistan'ı hedef alan bir deniz ablukası uygulanmasıyla sınırlı" dedi.

Abdusselam, Suudi Arabistan’a uygulanan ablukanın nedeninin Yemen'e yönelik ablukası ile Yemen halkının güvenliğini, egemenliğini ve bağımsızlığını güvence altına alacak adil bir çözümü kabul etmemesi olduğunu açıkladı.

Husiler, 20 Temmuz’da Suudi Arabistan’a yönelik başlattığı deniz ablukası sonrası Kızıldeniz'den geçiş yapan Suudi Arabistan bayraklı "ENCELA" ve "LAYLIA" isimli petrol tankerlerini saldırı düzenlemişti.

İLGİLİ HABER Trump’tan Husilerin saldırılarının ardından ilk açıklama: İran’ı da sorumlu tutacağız ABD Başkanı Donald Trump, Husilerin Kızıldeniz’de gerçekleştirdiği saldırıların ardından yaptığı açıklamada, saldırıların devam etmesi halinde Husilerin kendisine ve İran’a ağır askeri cezalar verileceğini söyledi.