Hyundai, elektrikli hava taksisini 2028’de göklere çıkaracak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hyundai, elektrikli hava taksisini 2028’de göklere çıkaracak
Doviz.com
10.01.2024 17:22

Hyundai, tüketici elektroniği fuarı CES 2024'te eVTOL SA-2 uçak konseptini tanıttı. Buna göre 2028’de faaliyete başlaması beklenen eVTOL S-A2 aracının ilk etapta 25 ila 40 mil arası menzille, daha çok küçük çaplı şehir içi taşımacılık ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmasının hedeflendiği bildirildi.

Teknoloji, otomotiv ve tüketici elektroniği dünyasındaki yenilikler, ABD’nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) görücüye çıkıyor.

Fuara katılan Hyundai Motor Group hava ulaşımı şirketi Supernal ise geliştirdikleri elektrikli uçağı tanıtarak fuarın en önemli katılımcılarından biri oldu. Buna göre şirket, elektrikli hava taksisinin 2028’de faaliyetine başlamasını hedeflediğini duyurdu.

“Elektrikli hava taksi, 1.500 feet yükseklikte saatte 120 mil hızla uçacak”

Dikey kalkış ve iniş yapabilen ve geleceğin hava mobilitesi olarak lanse edilen SA-2 adlı konseptin, pilot dahil 5 kişilik oturma kapasitesi bulunuyor.

Tanıtımı yapılan elektrikli hava taksinin, dağıtılmış elektrikli tahrik mimarisine ve sekiz adet tamamen eğilebilen rotora sahip bir V kuyruğu bulunuyor.

S-A2, ticari havacılık için gerekli güvenlik açısından kritik sistemlerin tümü olan güç aktarma organlarını, uçuş kontrollerini ve aviyonikleri ise yedek bileşenlerinde saklıyor.

Elektrikli hava taksisinin 1,500 feet yükseklikte saatte ise 120 mil hıza ulaşacağı belirtiliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre uçağın kalkış ve iniş sırasında yaklaşık 65 desibel, seyir halinde ise yaklaşık 45 desibel ses çıkarması bekleniyor. Bu rakamlar ise elektrikli hava taksisinin bulaşık makinesiyle hemen hemen aynı ses seviyesinde olacağına işaret ediyor.

İLGİLİ HABER 10 maddede Togg'un yeni modeline ilişkin merak edilenler Togg'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli, tasarımı ve Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden biri olmasıyla öne çıktı. İşte 10 maddede Togg'un T10F modeline ilişkin merak edilenler..
REKLAMI KAPAT X