İBB'den SGK borcuna ilişkin açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
İBB'den SGK borcuna ilişkin açıklama
Doviz.com
26.07.2024 16:10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 3,3 milyar lira borcu olduğunu söylediği İBB’nin kurumsal olarak vergi ve SGK borcunun bulunmadığı, sadece 30 iştirak şirketinin SGK’ye 2,4 milyar TL borcunun bulunduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlanacağını söylemesinin yankıları sürüyor.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Hazine belediye borçlarını tahsile başlayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacağını belirterek, "Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok" dedi.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir” diyerek bir tablo yayımlamıştı.

En borçlu 5 belediyenin sıralandığı tabloda Ankara’nın 5,7 milyar, İzmir’in 5,3 milyar, İstanbul’un 3,3 milyar, Adana’nın 3 milyar, Şişli’nin 1,8 milyar TL borcunun bulunduğu açıklanmıştı.

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan, SGK’ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi açıkladı Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SGK’ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi açıkladı.

İBB'den yapılan açıklamada ise belediyenin vergi ve SGK borcunun bulunmadığı bildirildi.

Buna göre SGK’ye prim borcu bulunan İBB’nin değil, kuruma bağlı 30 iştirak şirketinin olduğu ve iştirak şirketlerinin toplam prim borcunun da 2,4 milyar TL düzeyinde olduğu açıklandı.

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan: SGK'ye prim borcu olan belediyelere bildirim gönderildi Bakan Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor" dedi.
REKLAMI KAPAT X