İddia: Kabine cuma günü açıklanacak, büyük sürprizler var

Okuma Süresi: 1 Dakika
İddia: Kabine cuma günü açıklanacak, büyük sürprizler var
Doviz.com
29.05.2023 14:36

Gazeteci Candaş Tolga Işık, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunun sonlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi cuma günü açıklayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs'ta yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs'ta tekrar sandık başına gitti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52,16 oranında oy alarak üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi. Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oranında oy aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hariç Cumhurbaşkanı Kabinesi'nde yer alan bütün bakanlar ise 14 Mayıs'ta milletvekili seçilirken, gözler yeni açıklanacak kabineye çevrildi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık da sosyal medya hesabından konuyla ilgili ilk kulis bilgilerini paylaştı. Buna göre Işık, şunları kaydetti:

"Yeni Bakanlar Kurulu cuma günü açıklanacak. Çok büyük sürprizler var. Eski kabineden sadece 2 kişi devam edebilir ama o da net değil. Tamamen yeni bir Bakanlar Kurulu ihtimali çok kuvvetli."

REKLAMI KAPAT X