"İFM, konut piyasasını hareketlendirecektir”

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
10.04.2023 17:03

İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) açılışına sayılı günler kala uzmanlar, İstanbul’da finans kuruluşlarının merkezlerinin yer aldığı böyle bir kümelenmenin faaliyete geçmesinin konut piyasasını da hareketlendireceğini söyledi.

Dünyanın önde gelen finans merkezleri arasına girecek olan İstanbul Finans Merkezi, açılış için gün sayıyor.

2012 yılında ilk adımın atıldığı ve İstanbul Ataşehir'de bulunan İstanbul Finans Merkezi projesinde, bankalardan sigorta şirketlerine kadar geniş yelpazedeki kuruluşların tek bir noktada toplanması hedeflendi.

Dünyanın en önemli ekonomi merkezlerinden birisi arasına girecek olan ve 300 bin metrekarelik alanı kapsayacak olan İstanbul Finans Merkezi’nde Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Borsa İstanbul, BDDK ve SPK gibi kuruluşların genel müdürlükleri yer alacak.

Bu kurumlar arasında taşınma simülasyonlarını tamamlayarak binalarını tamamlayan kamu bankaları ise nisan ayı içerisinde taşınmaya başlayacak.

Buna göre Ziraat Bankası’nın bu hafta, Vakıfbank ve Halkbank’ın ise nisan ayı içerisinde genel müdürlük binasına birim birim taşınacağı bildirildi.

Ayrıca BDDK ve SPK’nın yer alacağı Merkez Bankası binasının ise henüz tamamlanmadığı görüldü.

100 bin kişi çalışacak

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, İstanbul Finans Merkezi'nde Merkez Bankası, BDDK, kamu bankaları, sigorta şirketleri yer alırken, merkezde 100 bin kişi istihdam edilecek.

Finans Merkezi'nin içerisinde alışveriş merkezi, konferans salonları ve otel de yer alacak.

Ziraat GYO, İFM'de Ziraat Bankası ile kira sözleşmesi imzaladı

Ziraat GYO, İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri Projesi'nde yer alan Kule-1'in tamamının Ziraat Bankası'na 5 yıl süreyle aylık 42,8 milyon TL kira bedeli üzerinden kiralanmasına ilişkin kira sözleşmesi imzaladı.

"Konut piyasası hareketlenecek”

Projenin ilk açıklandığı andan itibaren bölgede konut fiyatlarının hareketlenmeye başladığını söyleyen Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan ise “İFM bulunduğu yer göç alan kalabalık bir bölge. İstanbul’da finans kuruluşlarının merkezlerinin yer aldığı böyle bir kümelenmenin faaliyete geçmesi hiç kuşkusuz konut piyasasını da hareketlendirecektir. İstanbul’a taşınmak durumunda kalan çalışanların olacağını da düşünürsek bu hareketliliğin boyutunun daha da artacağını söyleyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAMI KAPAT X