İhtiyaç kredilerinde yeni dönem: GSM operatörleri kredi sunmaya başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
İhtiyaç kredilerinde yeni dönem: GSM operatörleri kredi sunmaya başladı
Doviz.com
07.08.2023 13:10

İhtiyaç kredi faizlerinin bazı özel bankalarda yüzde 5’i bulmasının ardından GSM operatörleri kullanıcılarına bankalar ile iş birliğine giderek ihtiyaç kredisi kullandırmaya başladı.

Para politikasında sıkılaşma adımları kapsamında son dönemde kredi muslukları iyiden iyiye kısılırken, sıkılaştırıcı tedbirler finansmana erişimi de zorlaştırdı. Bankalar kredi faizlerini hızla artırırken, GSM operatörleri de anlaşmalı bankalar üzerinden müşterilerine uygun faizli kredi vermeye başladı.

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt'un aktardığına göre, daha önce cihaz satışlarında müşterilerine kredi kullandıran GSM operatörleri bu sefer uygun faizli ihtiyaç kredisi kullandırmaya başladı.

Bu kapsamda ilgili haberde, Vodafone tarafından 70 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisinin müşterilere sunulduğu bildirildi. Vodafone bu kampanya için ise özel bir banka ile iş birliği yaptı.

Bir diğer GSM operatörü Turkcell de müşterilerine ihtiyaç kredisi imkânı sunan operatörler arasında yer aldı. Kredi kampanyasında yine özel bir banka ile iş birliği yapan Turkcell, Paycell uygulaması üzerinden 50 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi kullandırmaya başladı.

Türk Telekom’un ise hali hazırda ihtiyaç kredisi kampanyası bulunmuyor.

Kredi faizleri yükseldi 

Merkez Bankası ise son olarak 22 Haziran’da politika faiz oranlarını yüzde 8,5’ten yüzde 15’e, 20 Temmuz’da ise yüzde 15’ten yüzde 17,5’e yükseltmişti.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki ikinci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından temmuz ayına yönelik faiz kararını açıkladı.

Öncesinde, 1 Aralık 2022’den 1 Temmuz 2023’e kadar faiz oranları sabit tutulmuş, kredi kartı ve nakit avans işlemlerinde azami akdi faiz oranları yüzde 1,36 ve azami gecikme faiz oranları yüzde 1,66 olarak belirlenmişti. Faiz kararı ile birlikte 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak koşuluyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,13’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 2,43’e ve nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 2,89’a, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,19’a çıkarıldı.

İLGİLİ HABER Yeni faiz oranı sonrasında kredi kartı faizleri ne kadar artacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini 250 baz puan artırmasının ardından kredi kartı ve kredi mevduat hesapları (KMH) faiz tavanı da yükseldi.
REKLAMI KAPAT X