IMEI kayıt sorununda şikâyetler bir haftada 93 kat arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
IMEI kayıt sorununda şikâyetler bir haftada 93 kat arttı
Doviz.com
13.07.2023 11:32

IMEI kayıt ücretlerinin 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarılmasıyla birlikte yaşanan yoğunluk, IMEI kayıt sorunlarının da artmasına yol açtı. Bu aksaklık şikayetlerin artmasına neden olurken; Şikayetvar verilerine göre, konuyla ilgili şikâyetler bir haftada 93 kat artış gösterdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, yurt dışından yolcuların beraberinde getirdikleri telefonlarda IMEI kayıt ücreti 20 bin liraya çıkarılmıştı.

6 bin 91 liradan kayıtlarını yaptırmak isteyen telefon sahipleri, sınır kapılarında ve ödemelerde yoğunluk yaşamıştı.

İLGİLİ HABER Sınır kapılarında zam yoğunluğu Yurt dışından alınan cep telefonlarının kayıt harcının 20 bin liraya yükseltilmesi sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu. Buna göre, bu gece başlayacak zamlı tarife öncesinde 20 bin lira yerine 6 bin lira ödemek isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren sınır kapılarına akın etti.

Kullanıcıların bir bölümü ise ücretlerini ödemelerine rağmen ‘IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır’ hatası aldıklarını belirtti. Bu durum, Şikayetvar verilerine de yansıdı.

Platform tarafından yapılan açıklamaya göre, konuyla ilgili özerk kamu kurumunda şikayetler bir önceki haftayla kıyaslandığında 93 kat arttı.

GSM operatörlerinde bu artış yüzde 51, cep telefonu markalarında ise yüzde 23 olarak kaydedildi. Kullanıcıların dile getirdiği sorunların ise yüzde 35’inin giderildiği bildirildi.

REKLAMI KAPAT X