IMF Başkanı: Bitcoin Görmezden Gelinmemeli

Okuma Süresi: 2 Dakika
IMF Başkanı: Bitcoin Görmezden Gelinmemeli
Doviz.com
02.10.2017 12:21

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Bitcoin ve diğer sanal para birimlerinin dünyadaki hükümetler tarafından görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi. Lagarde ayrıca, dijital para birimlerinin konvansiyonel ihaleler sayesinde devletlere ekstradan kazanç sağlayabileceğini belirtti. 

Londra, İngiltere'de düzenlenen bir konferansta Lagarde, farklı ülkelerin, özellikle "zayıf kurumlara ve istikrarsız ulusal para birimleri" olan ülkelerin doğrudan kripto para birimi oluşturabileceğini söyledi.

"ABD doları gibi başka bir ülkenin para birimini kabul etmek yerine, bu ekonomilerin bazıları kendi kripto koinlerini veya Bitcoin 'i kullanabilirler, buna dolarizasyon 2.0 diyebiliriz. Dolayısıyla birçok açıdan sanal para birimleri mevcut para birimlerinin eksiklerini kapatabilir ve Merkez Bankaları ekonomiler geliştikçe etkili parasal politikalar üretmeye devam ederken yeni fikirlere ve yeni taleplere açık olmalıdır."

Dijital Paralar Neden İlgi Çekici

Lagarde, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin benimsenmesine neden olabilecek birkaç faktörü belirtti. Bunların arasında sanal paraların geleneksel para politikalarına göre "daha kolay ve daha güvenli" olarak kabul edilmesi gerçeği öne çıkıyor. 

Dijital para birimleri daha güvenilir ve stabil hale gelirse, bunların kullanımı giderek artacaktır.  Bununla birlikte Lagarde, kripto paraların konvansiyonel olanlara kıyasla daha fazla kullanılması ihtimalinin hala çok yüksek olmadığını düşündüğünü belirtti. Lagarde, bunun nedenini ise, sanal para birimleri hala yüksek volatiliteye ve yüksek riske sahip olması olarak açıkladı.

IMF'nin sanal para birimleri üzerindeki konumu

Bu arada IMF, dijital para birimi düzenlemesine dengeli bir yaklaşım geliştirmeye devam ediyor.

IMF, 2016 yılının ilk çeyreğinde, dağıtılmış defterlerin, maliyet azaltma ve uzun vadede daha derin finansal ekleme yoluyla finans sektöründe devrim yapabilme kabiliyetine sahip olduğunu düşünüyor.

Lagarde ayrıca Blockchain teknolojisinin finansal uygulamaları için verdiği desteği de dile getirdi.

 
REKLAMI KAPAT X