IMF Başkanı Georgieva'dan "daha uzun süre daha yüksek" faiz mesajı

Okuma Süresi: 1 Dakika
IMF Başkanı Georgieva'dan
Doviz.com
25.10.2023 12:40

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, faizlerin uzun süre yüksek kalacağının herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirterek, bu durumun küresel büyümeyi daha da yavaşlatacağını söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz oranlarının cari yüksek seviyelerde uzun süre kalacağını herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini ve yüksek faiz oranlarının küresel büyümeyi daha da yavaşlatacağını söyledi.

Riyad'da düzenlenen Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) panelinde konuşan, Georgieva, "Enflasyon hala yüksek ve bu da faiz oranlarının yüksek kalmasını gerektiriyor, bu da büyümeye daha fazla soğuk su döküyor" dedi.

Parçalanmış bir dünyada uluslararası işbirliğinin büyüme için kilit önemde olduğunu belirten Georgieva, bunun "gerçekten de en yüksek önceliğe sahip bir mesele" olduğunu vurguladı.

Georgieva, "Parçalanmanın maliyetlerine baktığımızda, bunların çok önemli olduğunu görüyoruz. Birçok kez küresel GSYH'nin yaklaşık %12'sini kesmekten bahsettiğimizi gösterdik. İlave 12, 13 ve 14 trilyon dolarla dünya olarak neler yapabileceğimizi bir hayal edin" dedi.

REKLAMI KAPAT X